Activitats

La Fundació treballa sobre tres pilars fundamentals: 

Les llars compartides
Fem possible que les persones grans que ho desitgin, si compleixen les condicions adequades, pugin conviure plegades com una família de fet, compartint un habitatge de lloguer i les despeses corresponents. El cohabitatge pot portar a la ciutat l’estil de vida típic del poble, on tots els membres s’ajuden entre ells però alhora tenen el seu espai propi i personal.
 
El voluntariat
Les persones voluntàries són facilitadores de processos de participació social, compartint, escoltant i aprenent de manera bidireccional. Conèixer millor a l’altre permet ser més comprensiu amb les seves necessitats.
 
Accions de sensibilització
Es promou el treball en xarxa amb institucions i entitats per conscienciar sobre els problemes de la gent gran en l'actualitat i promoure altres alternatives, tenint en compte tres factors clau:
  • Augment constant de l'envelliment arrel de l'increment de l'esperança de vida, la reducció progressiva de la mortalitat i la disminució de la natalitat. L'any 2033 el nombre de persones més grans de 65 anys suposarà el 28% de la població. D'aquests, el 20% serà gent gran amb més de 65 anys i el 8% superarà els 80, el que significa que 2 de cada 5 persones grans tindran més de 80 anys.  
  • Problemes d'accés a l'habitatge. Els preus dels habitatges a Catalunya van tancar el 2016 amb un increment del 7,4% en relació al 2015. L'augment més gran registrat fins ara en un any complet des del 2007, abans de la crisi i en plena bombolla immobiliària, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
  • Soledat no volguda.  Les estadístiques revelen que en els primers 10 anys d’aquest segle ha augmentat un 30% el nombre de persones grans que viuen soles. Es tracta d’una tendència que va clarament a l’alça i una gran part d’aquesta població ho viu amb incomprensió, nostàlgia, tristesa o impotència.
© Fundació Privada Llars Compartides
Travessera de les Corts, 39-43, 2n (Entrada per C/ Aurora Bertrana) 08028 Barcelona
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei, en funció dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí .