Gent Gran i Habitatge

Habitatge i vellesa

L’envelliment de la població arrel de l’augment de l’esperança de vida, la reducció progressiva de la mortalitat i la disminució de la natalitat, està començant a repercutir en l’estructura del sistema sanitari, amb els conseqüents problemes socials i econòmics.
La vellesa. Segons l’Informe del Pla del Dret a l’Habitatge de Barcelona 2016-2025 una quarta part de les persones de 65 anys o més viuen soles, tres quartes parts de les quals són dones. Sovint no es té coneixement de les situacions de vulnerabilitat socioresidencial que els afecten, ja que s’esdevenen a l’espai privat. Una realitat que afecta a tot el territori català:
  • Persones que es queden a casa seva perquè els costa sortir per problemes de mobilitat. En la gran majoria d’ocasions per viure en habitatges sense ascensor, que posa barreres al desenvolupament de les tasques rutinàries del dia a dia de la gent gran.
  • Persones que viuen en condicions d’habitabilitat precàries per manca de recursos econòmics i de mitjans personals, per fer front a les transformacions necessàries.
  • Persones que deixen el seu habitatge per anar a viure a una habitació de lloguer per motius econòmics
L'habitatge. Els preus dels habitatges a Catalunya va tancar el 2016 amb un increment del 7,4% en relació amb el tancament del 2015, cosa que suposa l' augment més gran registrat fins ara en un any complet des del 2007, abans de la crisi i en plena bombolla immobiliària, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L’envelliment és un procés vital cada cop més important per un grup cada vegada més nombrós. I les condicions en què s’envelleix, el com es viu en aquesta època, cobra una rellevància especial. 

                                  Com a societat no hauríem d’admetre que algú estigui sol sense voler-ho.
  • La Júlia
© Fundació Privada Llars Compartides
Travessera de les Corts, 39-43, 2n (Entrada per C/ Aurora Bertrana) 08028 Barcelona
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei, en funció dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí .